Debatindlæg

Danske Erhvervsakademier deltager aktivt i den offentlige debat. Læs vores debatindlæg fra aviser, fagblade og andre medier.

  • Undervisning
    DKEA mener

    Erhvervsakademier, professionshøjskolerne og universiteterne vil gerne være med til at finde løsninger på fremtidens udfordringer. Så inviter os med, når vi skal finde løsninger, lyder opfordringen til politikerne i et fælles debatindlæg.

  • Steen Enemark Kildesgaard og Charlotte Lundblad
    DKEA mener

    Der bliver fokuseret alt for snævert på universiteterne i Regeringens udspil Danmark kan mere 3.

  • Studerende går
    DKEA mener

    En række organisationer opfordrer reformkommissionen til at se lidt anderledes på udfordringer. Kommissionen kunne have fundet flere løsninger på udfordringerne i uddannelsessektoren, hvis den havde set på tværs og ikke fokuseret ensidigt på universiteterne, lyder det i et fælles debatindlæg.

  • Portræt af Steen Kildesgaard, rektor på Erhvervsakademi København
    DKEA mener

    Regeringens forslag til ændringer i optagelsessystemet har gode intentioner, men må udbygges og sikres mod utilsigtede konsekvenser.

  • Praktikum
    DKEA mener

    Erhvervslivet mangler medarbejdere med tekniske kompetencer, og det betyder, at ordrer og vækst går hver dag tabt. Men en oplagt løsning ligger ligefor.

  • Undervisning
    DKEA mener

    To politiske aftaler betyder, at erhvervsakademierne i de store byer står til at skulle reducere optaget af studerende med 20 procent.

  • Studerende går
    DKEA mener

    Det er gået for hurtigt med aftalen om at flytte uddannelser ud af de store byer, lyder det fra Udviklingsrådet for Danske Erhvervsakademier.

  • Niels Egelund og Steen Kildesgaard
    DKEA mener

    Formanden og næstformanden for rektorkollegiet har denne kommentar til invasionen af Ukraine. Niels Egelund er formand og Steen Kildesgaard næstformand for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier.

  • Studerende med bog
    DKEA mener

    Formændene for 14 lederforeninger i uddannelsesverden kommer med forslag til forbedringer af karakterskalaen.

  • En gruppe studerende ved Youth  Fashion Summit
    DKEA mener

    Danske Erhvervsakademier advarer ministeren og politikerne om ikke at ødelægge eksisterende studiemiljøer uden for de store byer. Det står i notatet om planen for at flytte uddannelser ud.

  • Charlotte Lundblad
    DKEA mener

    Danske Erhvervsakademier foreslår flere ændringer til reglerne for dimensionering.

  • Studerende arbejder i gruppe på Erhvervsakademi Dania
    DKEA mener

    Der er for mange lukkede døre for unge, der vælger noget andet end gymnasiet og derefter at læse videre på universitetet. Det kan vi gøre bedre, lyder det fra formændene for rektorerne for Maritime Uddannelser og Danske Erhvervsakademier.

  • Ane Halsboe-Jørgensen
    DKEA mener

    Aftalen om uddannelser i hele landet fører til, at mange virksomheder ikke får kvalificerede medarbejdere. Næsten 4.000 engelsksprogede uddannelsespladser skal lukke for at betale for en aftale om at flytte uddannelser.

  • Niels Egelund, rektor på Erhvervsakademi Kolding
    DKEA mener

    Ministeren overvejer et forbud mod at bruge agenter på de videregående uddannelser. Det undrer Niels Egelund, formand for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier. Det er nemlig ikke agenter, men gode samarbejdspartnere der løser en vigtig opgave.

  • Niels Egelund, rektor på Erhvervsakademi Kolding
    DKEA mener

    De studerende på erhvervsakademierne har klaret over et år med Corona imponerende godt.

  • Charlotte Lundblad og Niels Egelund
    DKEA mener

    Politikerne skal huske værdien af engelsksprogede studerende. Spareøvelse kan koste dyrt, advarer Danske Erhvervsakademier.

  • Gruppe arbejder med tavle på Dania
    DKEA mener

    Maritime Uddannelser og Danske Erhvervsakademier opfordrer ministeren til at lade nogle af de studerende komme tilbage i lokalerne, så snart det er muligt at genåbne lidt igen.

  • Charlotte Lundblad og Niels Egelund
    Debatindlæg i Politiken

    Det kræver en indsats, og ja også markedsføring, hvis vi fortsat skal tilbyde videregående uddannelser i hele landet. Sådan lyder det fra Charlotte Lundblad og Niels Egelund. Som formand for henholdsvis bestyrelsen og rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier advarer de regeringen mod at spare på uddannelser.

  • Charlotte Lundblad og Lars Qvistgaard
    Debatindlæg i Altinget

    Mens en akademisk bachelor giver ret til at læse en kandidat, har andre studerende ikke samme adgang til videre uddannelse. Flere skal have ret til at bygge videre på deres uddannelse, skriver formændene for Danske Erhvervsakademier og Akademikerne i et fælles debatindlæg, som er offentliggjort på Altinget. Det kan læses nedenfor.

  • Covid-19
    Debatindlæg i Altinget

    I det næste halve år får vi brug for tusindvis af nye praktikpladser til studerende på erhvervsakademierne. Det er en udfordring i den økonomiske krise, som coronanedlukningen har skabt, hedder det i et debatindlæg i Altinget. Læs teksten her:

  • Lego-brikker i netværk
    Debatindlæg Altinget

    Erhvervsakademiernes ønsker til optagelsessystemet til de videregående uddannelser drejer sig om bedre adgangsmuligheder for erhvervsuddannede samt transparens og synlige veje gennem uddannelsessystemet som helhed

  • Charlotte Lundblad
    Debatindlæg i Jyllands-Posten

    "Virtuelle læringsrum er begyndelsen på en lang vækstrejse", skriver Charlotte Lundblad i et debatindlæg i Jyllands-Posten 10. februar 2019. Hun er formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier. Læs hele teksten nedenfor.

  • Opslåede bøger - analyse
    Kommentar

    Kommentar af Hanne Troels Jensen, formand for forskningspolitisk udvalg og Niels Egelund, formand for rektorkollegiet, Danske Erhvervsakademier

  • Studerende på erhvervsakademi gående i hall
    Debatindlæg Altinget

    Debatindlæg af Nanna Højlund, Stefan Hermann og Niels Egelund opfordrer regeringen til at investere massivt i uddannelse

  • Charlotte Lundblad
    Debatindlæg Altinget

    Vi var glade for at se, at uddannelse står centralt i det politiske forståelsespapir ”Retfærdig retning for Danmark”. Nu skal den nye uddannelses- og forskningsminister i gang med arbejdet med at omsætte visionerne til virkelighed. Det vil vi meget gerne bidrage til og vi ser frem til et tæt og konstruktivt samarbejde herom. Erhvervsakademisektoren har en lang liste med perspektivrige forslag, men vi ser tre områder på som særligt vigtige: Dimensionering, geografisk spredning af uddannelser samt behovet for et mere fleksibelt og sammenhængende uddannelsessystem.