De unge har lyttet – erhvervsakademierne har rekordoptag igen i år

Nyhed

Regeringens og erhvervslivets budskab til de unge om at søge uddannelser, der giver beskæftigelse, har virket. Erhvervsakademierne har aldrig haft flere ansøgere og øger i år optaget med 9,5%.

Unge mennesker landet over kan i dag glæde sig over, at de er kommet ind på en videregående uddannelse. Mange flere end tidligere har valgt erhvervsakademierne som førsteprioritet, og langt hovedparten af dem er kommet ind på deres ønskeuddannelse.

Formand for Danske Erhvervsakademiers bestyrelse, Johanne Gregersen, glæder sig over endnu et år med rekordoptag. Hun siger: ”Det er glædeligt for både væksten og beskæftigelsen i det danske samfund, at så mange unge igen i år er søgt til erhvervsakademierne. Vores uddannelser er praksisnære og erhvervsrettede, og vi udvikler dem i samarbejde med dem, der skal aftage dimittenderne. Fordi vores studerende kommer i praktik i rigtige virksomheder, har de en stor fordel på arbejdsmarkedet.”

Arbejdsgiverne værdsætter sektorens dimittender. En undersøgelse fra tænketanklen DEA har netop dokumenteret, at erhvervsakademierne skaber de bedste beskæftigelses­muligheder og den bedste lønudvikling for sine dimittender i hele uddannelses- og undervisningssektoren.

Årets optag på de ni erhvervsakademier er øget med 9,5% , hvilket bringer det op på 10.568 studerende. Og der er stadig enkelte ledige pladser. Dermed fortsætter erhvervsakademierne den ubrudte vækst, som siden 2006 har betydet en fordobling af erhvervsakademiernes optag.

Formand for rektorkollegiet, Niels Egelund siger: ”Erhvervsakademierne har siden deres etablering haft blikket rettet mod at skabe vækst. Vi har lagt mange kræfter i at skabe de rammer, som gør, at vi kan håndtere et stort meroptag hvert år, uden at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller mængden af undervisningen. Vi forventer, at sektoren vil vokse yderligere, og derfor bliver der sat nye byggerier i gang over hele landet.”

 

Fakta

Erhvervsakademierne tilbyder uddannelser til og med bachelorniveau som specifikt retter sig mod jobs i det private erhvervsliv. Se oversigten her: http://danskeerhvervsakademier.dk/uddannelser/

Erhvervsakademierne har en forpligtelse til at tilbyde uddannelser over hele andet og ikke kun i de store byer. Der er 9 erhvervsakademier i Danmark som tilbyder uddannelser på lokationer over hele landet. Læs mere om erhvervsakademierne her: http://danskeerhvervsakademier.dk/institutioner-og-uddannelser/