Jon havde årets bedste praktik hos Rodinia Generation

Nyhed

Det bedste af i alt 9.467 praktikophold. Den titel kan Rodinia Generation og Jon Oppermann nu bruge efter at have vundet Årets Erhvervsakademipraktik 2023.

Jon Oppermann og Rodinia Generation - Årets Erhvervsakademipraktik 2023

Jon Oppermann og Rodinia Generation vinder Årets Erhvervsakademipraktik 2023.

Jon Oppermann og Rodinia Generation er vinderen af Årets Erhvervsakademipraktik 2023. Det blev resultatet, da en jury og publikum skulle finde de bedste match mellem praktikant og virksomhed på Scandic Kødbyen i København.

Jon læser automationsteknolog på KEA – Københavns Erhvervsakademi og har været i praktik hos Rodinia Generation. Opholdet var så godt, at Jon og virksomheden vandt prisen foran syv andre finalister.

”Jon blev taget godt imod og ligefrem opfordret til at sætte farten lidt ned. Der har været plads til fordybelse i løbet af praktikken, og det er især flot af en start up-virksomhed, at man har det overskud,” lød det blandt andet fra Rasmus Stoklund, der er uddannelses- og forskningsordfører for Socialdemokratiet.

Jon beskriver selv praktikken med ordene:

”Jeg er med til at rykke rammerne for modebranchens brug af bæredygtig teknologi. Det har været fantastisk at stå op hver morgen og vide, at man er med til at gøre en forskel igennem ens praktik”.

9.467 praktikophold, 256 indstillinger, otte finalister, én vinder
 

I alt otte finalister dystede foran juryen og cirka 160 gæster. Inden finalen har 256 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen.

Studerende på alle uddannelserne på de otte erhvervsakademier skal i mindst tre måneders praktik.

Det tætte samarbejde fremhævede uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i en hilsen til finalisterne.

”Jeg synes, at man på erhvervsakademierne har skabt en virkelig værdifuld model, hvor den nyeste viden tages med, når man som studerende kommer direkte fra klasselokalet og ind i virksomheden som en del af sin uddannelse”, lød det fra ministeren i en videohilsen til de otte finalister.

Se ministerens tale

Maria og Normal var et unikt match

Juryen uddelte også en specialpris, og den gik til Sofie Amalie Jonassen og Normal. Sofie læser finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus og har undervejs været i praktik hos Normal i butikskædens hovedkontor i Skanderborg.

Og publikumsprisen gik til

Jeanett Febæk og Louis Nielsen, Vejen vandt publikumsprisen. Jeanett læser optometrist på Erhvervsakademi Dania.

Se en kort video fra Årets Erhvervsakademipraktik 2023

Praktik er vejen til et job for mange

Cirka hver fjerde af de ca. 9.500 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier, fører til en fastansættelse. Det vurderer Danske Erhvervsakademier.

Jeg synes, at man på erhvervsakademierne har skabt en virkelig værdifuld model, hvor den nyeste viden tages med, når man som studerende kommer direkte fra klasselokalet og ind i virksomheden som en del af sin uddannelse."
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelunds hilsen til finalisterne

Fakta

DE OTTE FINALISTER

  • Sweco Architects – indstillet af Simone Pihl Eriksen, bygningskonstruktør, Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg
  • Butikskæden Normal – indstillet af Sofie Amalie Jonassen, finansbachelor, Erhvervsakademi Aarhus
  • Martinsen Rådgivning & Revision, Vejen – indstillet af Phillip Jacobsen Buhl, finansøkonom, IBA Erhvervsakademi Kolding
  • Tøjfabrikken Rodinia, Kbh. NV – indstillet af Peter Spore og Jon Opperman, automationsteknolog, KEA – Københavns Erhvervsakademi
  • Entreprenørfirmaet Holbøll, Næstved – indstillet af Jonas Friis, bygningskonstruktør, Zealand Sjællands Erhvervsakademi
  • Nykredit Storkunder København – indstillet af Sofie Møller Rusbjerg, finansbachelor, Cphbusiness i Kbh.
  • Det digitale bureau Twoday Co3, Herning – indstillet af Tina Rønn Kobberholm, multimediedesign, Erhvervsakademi Midtvest i Herning
  • Brillekæden Louis Nielsen Vejen – indstillet af Jeanett Febæk, optiker, Erhvervsakademi Dania i Randers

Juryen

  • Rasmus Stoklund, Uddannelses- og forskningsordfører (S)
  • Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark
  • Mads Samsing, forbundsnæstformand i HK Danmark
  • Knud Nørbo, HR Direktør i Jyske Bank
  • Johanne Gregersen, næstformand i bestyrelsen for Danske Erhvervsakademier.

OM ERHVERVSAKADEMIERNE

Danmarks 8 erhvervsakademier er i 26 byer i hele Danmark. 

Erhvervsakademierne udbyder korte og mellemlange, videregående uddannelser på mellem 2 og 4 år rettet mod beskæftigelse i det private erhvervsliv.