Flere unge har valgt uddannelse lokalt

Nyhed

Flere unge end nogensinde har søgt ind på erhvervsakademierne og er dermed med til at sikre fremtidig arbejdskraft til lokale virksomheder.

Optaget på erhvervsakademierne samlet set er i år steget med 3 %. En række uddannelser er blevet dimensioneret, og optaget på disse uddannelser er derfor faldet, og har flere steder medført adgangskvotienter. Det er blandt andet tilfældet på datamatiker og multimediedesigner på Erhvervsakademi Sjælland, hvor der nu er adgangskvotienter på over 10. Størst fremgang i optaget oplever serviceøkonom og bygningskonstruktøruddannelsen.

Akademierne har med deres store geografiske spredning formået at tiltrække flere studerende i alle egne af Danmark og dermed dække et uddannelsesbehov også uden for de store byer.

2634 studerende har valgt at søge ind på en overbygningsuddannelse til professionsbachelor. Det er 19 % flere end sidste år.

  2013

 


2014

 


2015

 


Stigning fra 2014 til 2015

 


Optagne i alt* 9658 10.568 10.850 282 personer, svarer til 3 %

*Kilde: KOT hovedtal, www.ufm.dk

Brug for lokalt uddannede

Erhvervsakademierne samarbejder i høj grad med lokale virksomheder om uddannelserne og de studerendes praktik til gavn for både studerende og virksomheder. Kim Nøhr Skibsted, der er Group Vice President I Grundfos finder da også, at ”Det er meget positivt, at så mange unge er blevet optaget på en uddannelse rettet mod det private erhvervsliv. Vi har brug for veluddannet arbejdskraft lokalt, som kan være med til at sikre den fremtidige produktion og vækst. Vi kan ikke flytte vores produktionsfaciliteter til Nørrebro og er derfor afhængige af at, der også uddannes unge mennesker, der hvor vi har vores produktion.”

I LO finder man det meget positivt, at de unge for alvor har fået øjnene op for bredden i de videregående uddannelser. LO-sekretær Ejner K. Holst glæder sig over væksten på erhvervsakademier. ”Vi har brug for, at der også er gode uddannelsesmuligheder i lokalområderne for at kunne holde på de unge og sikre kompetencer til fremtidens arbejdspladser. Erhvervsakademierne er gode til at tiltrække studerende, der ellers ikke ville have fået en uddannelse, og det er glædeligt.”

De unge har valgt fornuftigt

Hos Danske Erhvervsakademier lægger formand for bestyrelsen Peter Zinck vægt på, at erhvervsakademierne skal medvirke til at opfylde behovet for uddannelse hos de unge og behovet for relevant og kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet alle steder i landet. Formand for rektorkollegiet Niels Egelund supplerer med, at det er dejligt, at de unge netop i år i højere grad har søgt over til uddannelser rettet mod det private erhvervsliv og med gode beskæftigelsesmuligheder.

Kontakt
Kim Nøhr Skibsted, Group Vice President, Grundfos, mobil: 30 52 50 20
Ejner K. Holst, LO-sekretær, 35 24 60 00, e-mail: ekh@lo.dk
Peter Zinck, bestyrelsesformand, Danske Erhvervsakademier,
Niels Egelund, formand for rektorkollegiet, Danske Erhvervsakademier,
Michael Rugaard, sekretariatschef, Danske Erhvervsakademier, mobil: 23 28 15 48

Mere information

Læs mere om optagelsestallene på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.