Årets Underviser blev syg første gang, han stod foran studerende

Nyhed

Årets Underviser er Jonas Fannike Holbech fra KEA - Københavns Erhvervsakademi. Med titlen følger 500.000 kroner.

Jonas Fannike Holbech

Jonas Fannicke Holbech kastede op, første gang han stod i et auditorie foran studerende. Det er en del år siden, og mandag blev han fejret som årets underviser på de otte erhvervskademier. 

Jonas er lektor på Multimedieuddannelsen på KEA - Københavns Erhvervsakademi. Han modtog mandag prisen til en ceremoni med uddannelses- og forskningsminister Christiana Egelund (M) og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary på Børsen i København. 

For Jonas handler det i høj grad om at motivere de studerende.

"Der er ikke noget federe end undervisning, der virker. Hvor man føler, at de studerende udfordrer en, og hvor det bliver dialogbaseret. Dét er der godt nok meget energi i - og så er jeg helt færdig, når jeg kommer hjem,” siger Jonas Fannikke Holbech.

Med prisen følger 500.000 kroner. De 200.000 går til Jonas, mens de 300.000 er øremærket undervisningsmiljøet på KEA. 

Han er normalt ikke meget for at tiltrække sig opmærksomhed ved familiefester og store begivenheder. Men det er noget andet at stå foran de studerende.

"God undervisning er et samarbejde mellem mennesker. Det kræver, at du kan forklare tingene på forskellige måder og sætte dig i de studerendes sted. Og det har jeg relativt let ved - så længe vi er inde på mit fagfelt,” siger han. 

Læs mere om Jonas