Her er Danmarks 3 bedste praktikophold

Danske Bank i Kolding, marketingbureauet Skjoldby & Co. i Roskilde og Aarhus-virsomheden Rambøll Management Consulting giver Danmarks bedste praktikophold.

150 tilskuere sad på kanten af sæderne i Børsen hos Dansk Erhverv i København, da det tirsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet deres praktikant den bedste oplevelse.

Tre praktikpriser
I alt tre priser blev delt ud. Prisen ‘Årets Erhvervsakademipraktik’ gik til Danske Bank i Kolding og deres praktikant Julie Højland, der er tidligere folkeskolelærer, men nu læser til finansøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.

‘Publikumsprisen’ gik til marketingbureauet Skjoldby & Co. i Roskilde og deres markedsføringsøkonom-praktikant Josefine Evjen fra Zealand, Sjællands Erhvervsakademi.

Konsulent-huset Rambøll Management Consulting i Aarhus blev præmieret med ‘Juryens Specialpris’ for at have givet deres praktikant Louise Kjær Petersen et udbytterigt ophold.

”Rambøll har givet mig masser af ansvar, tryghed, tillid, plads til at udvikle mig og ikke mindst prøve grænser af,” fortæller en glad Louise Kjær Petersen, der læser en 3,5-årig finansbacheloruddannelseErhvervsakademi Aarhus.

317 indstillinger, otte finalister, tre vindere
Forinden finaledagen havde 317 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder i akademiernes udgave af SKILLS-konkurrencen, Årets Erhvervsakademipraktik. Det blev sorteret ned til otte finalister, én fra hvert erhvervsakademi.

De gode eksempler
De otte finalister (billedet) havde fem minutter til at overbevise juryen om, at netop deres praktikophold skulle præmieres.

“Det betyder rigtig meget at have sådan en pris, for det viser de gode eksempler, som man kan lære af,” siger medlem af juryen Brian Mikkelsen, der er tidligere minister og direktør i Dansk Erhverv.

Toperhvervsledere i juryen
Med i dommerjuryen var også næstformand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Nanna Højlund, Dansk Metals forbundssekretær Kasper Palm, dommer i tv-programmet ‘Løvens Hule’ og direktør Mia Wagner og direktør Erick Thürmer fra Thürmer Tools i Gilleleje, der i øvrigt havde 3d-printet statuetterne ud af gamle flasker fra det indiske ocean.

Praktik åbner døren til et job
Inden længe skal flere tusinde studerende på landets erhvervsakademier beslutte sig for, hvor de vil i praktik. Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for opholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job.

Faktisk fører ca. hver fjerde af de 9.000 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier, til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier.