Nu kåres Danmarks bedste praktikophold

Otte virksomheder dyster tirsdag den 28. maj om prisen ’Årets Erhvervsakademipraktik’. Landets erhvervsakademier står bag prisen, som sætter fokus på, hvordan praktikophold skaber værdi for de studerende og virksomhederne.

317 indstillinger fra Roskilde til Nørresundby er blevet til otte finalister i konkurrencen om at blive Danmarks bedste praktikophold. Det er studerende fra de otte erhvervsakademier, som har nomineret virksomheder over hele landet til prisen, der afholdes for fjerde år i streg.

Vigtigt klap på skulderen

Michael Rugaard er sekretariatschef i Danske Erhvervsakademier og fortæller, at prisen er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der tager mere end 9.000 praktikanter fra erhvervsakademierne hvert år.

”Med Årets Erhvervsakademipraktik hylder vi noget af det mest centrale ved erhvervsakademiernes uddannelser, nemlig det praksisnære. Det er et adelsmærke for vore studerende, at de allerede kender virksomhederne, når de starter i deres første job. De kan ’hit the ground running’, og det er unikt i den videregående uddannelsessektor,” forklarer Michael Rugaard.

Praktik fører til job

Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for opholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job. Faktisk fører ca. hvert fjerde praktikophold til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier.

”Virksomhederne er meget glade for vores praktikanter, og nogle står i kø for at få dem. Derfor lægger de sig virkelig i selen for, at praktikopholdene skal være givende og en god oplevelse for alle. Det engagement vil vi gerne anerkende,” siger sekretariatschef Michael Rugaard.

Nyt: Juryens Specialpris

Erhvervsakademierne har tidligere på foråret afholdt deres egne lokalfinaler. Det betyder, at der nu er otte vindere klar til at dyste foran et oplagt, men også kritisk publikum og dommerpanel. Panelet består blandt andre af tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen og investor i tv-programmet ’Løvens Hule’ på DR1, Mia Wagner.

Dommerjuryen finder vinderen af Året Erhvervsakademipraktik og som noget nyt i år uddeles Juryens Specialpris. Det er en pris til praktikvirksomheden, der skiller sig ud fra mængden. Derudover skal prisfestens godt 150 gæster vælge deres helt egen favorit og finde en vinder til Publikumsprisen. 

Dommerpanelet består af:

• Brian Mikkelsen, tidligere minister og direktør for Dansk Erhverv

• Charlotte Lundblad, formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier og HR-direktør, DXC Technology

• Erick Thürmer, adm. direktør, Thürmer Tools

• Nanna Højlund, næstformand i FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation

• Kasper Palm, forbundssekretær, Dansk Metal

• Mia Wagner, koncerndirektør, Freeway og investor kendt fra tv-succes’en ‘Løvens Hule’ på DR1.

Finalisterne:

• Nybolig Palle Ørtoft, Aalborg – indstillet af Mie Dyg Christensen, finansøkonom, Erhvervsakademi Dania, Randers

• Rambøll Management Consulting, Aarhus – indstillet af Louise Kjær Petersen, finansbachelor, Erhvervsakademi Aarhus

• Skjoldby & Co., Roskilde – indstillet af Josefine Evjen, markedsføringsøkonom, Zealand, Sjællands Erhvervsakademi

• Danske Bank, Kolding – indstillet af Julie Højland, finansøkonom, IBA Erhvervsakademi Kolding

• GroupM Danmark, København – indstillet af Nadja Elisabeth Brehmer, markedsføringsøkonom, Cphbusiness, København

• Eurowind Energy, Hobro – indstillet af Anders Olesen, elinstallatør, Erhvervsakademi Midt Vest (EAMV)

• Danfoss, Nordborg – indstillet af Pernille Schultz, markedsføringsøkonom, Erhvervsakademi Syd Vest (EASV), Sønderborg

• Vestergaard Company, Gevninge – indstillet af Mikkel Grenaa Larsen, automationsteknolog, Københavns Erhvervsakademi (KEA).

Pressen er velkommen til at deltage i prisfesten tirsdag den 28. maj i Børsen, Slotsholmsgade 1, København K. kl. 10.30 – 15.30. Her kan man bl.a. opleve studerende præsentere deres praktikophold og få fremtidsforsker Liselotte Lyngsøs bud på fremtidens arbejdsmarked.