Praktikprogram styrker studerendes digitale evner

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus kan med det private praktikprogram ‘Digital Academy Internship‘ få efterspurgte digitale kompetencer inden for marketing, dataanalyse og softwareudvikling – og måske endda et job.

21-årige Fani Bosak (billede) var en af de første deltagere på ‘Digital Academy Internship’ og kan slet ikke få hænderne ned.

“Det har været vildt spændende at lære alt fra bunden om digital marketing, søgemaskineoptimering, dataanalyse af markedspotentiale, lovgivning mv. Så på mange måder kan man sige, at Digital Academy har ændret mit liv,” fortæller Fani Bosak, der kommer fra Kroatien og uddannet multimediedesigner fra Erhvervsakademi Aarhus.

Praktik førte til job

Digital Academy Internship holder til i Aarhus. Og er stiftet i 2018 af de tre firmaer Lead Supply, BoligPortal og North Media Online. Konceptet går ud på – gennem et fire måneder langt praktikforløb – at give talentfulde studerende på videregående uddannelser knowhow inden for datadrevet marketing, dataanalyse og softwareudvikling.

Nåleøje

Fani Bosak var én ud af 12 af i alt 110 ansøgere, der blev valgt ud til praktikforløbet.

Undervejs etablerede Fani en kroatisk pendant til Matchbanker.dk, som i løbet af kort tid strøg til tops på søgemaskinen Google i Kroatien.

For nylig blev Fanis praktikophold nomineret i konkurrencen Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2019.

Praktik åbnede døren til job

Fani har i dag skiftet sin praktikkontrakt ud med en fastansættelse som online marketingassistent.

Det skriver Børsen i artiklen ‘Digital Academy ændrede mit liv‘.

Ikke kun brug for softwareudviklere

Henrik Løvig er adm. direktør i North Media Online og bestyrelsesformand i Lead Supply – to af de tre virksomheder, der er med.

“Akademiet handler om at være med til at løfte en fælles opgave om at uddanne flere inden for de stærkt efterspurgte digitale kompetencer,” siger han til Børsen.

Investerer i de unge

Hos Erhvervsakademi Aarhus er lektor Birgitte Nygaard Alexandersen begejstret for det nye, privatbaserede praktikprogram.

”Akademiet investerer virkelig i de unge, og de får lov til at have fingrene helt nede i forretningsudviklingen i de tre firmaer. Så vores studerende lærer rigtig meget. Samtidig har Digital Academy ikke kun fokus på de studerendes faglige udvikling. De arbejder også med den personlige udvikling,” siger hun.