Erhvervsakademier og HK sammen om informationsmøde

200 personer deltog i et informationsmøde om akademiuddannelser, som Cphbusiness og KEA arrangerede sammen HK
Det var teamwork med hurtig og smidig kommunikation, siger lektor Helle Haahr Nielsen fra erhvervsakademiet Cphbusiness.

Hun har sammen med en række medarbejdere fra Cphbusiness arrangeret et informationsmøde om akademiuddannelser med erhvervsakademiet KEA og fagforeningen HK.

Efterspurgt arrangement
HK havde regnet med 40 tilmeldte til mødet den 11. juni 2018, men endte med 240 tilmeldte og 200 deltagere. Interessen steg eksplosivt i dagene op til mødet, fortæller Helle Haahr Nielsen. Det betød, at Cphbusiness, KEA og HK måtte rykke hurtigt.

Vi mødtes en uge inden mødet, og på halvanden time fik vi udviklet et koncept og fordelt arbejdsopgaverne, siger Helle Haahr Nielsen fra Ledelse og Kommunikation på Cphbusiness.

De tre samarbejdspartnere lavede det overordnede program sammen. HK stod for invitationen til arrangementet, mens medarbejdere fra Cphbusiness og KEA holdt oplæg, gennemførte workshops, svarede på spørgsmål og uddelte individuelle og fælles informationsmaterialer til mødet.

Faglærte og ufaglærte kan få 10.000 kroner om året
Akademiuddannelserne er blevet særligt aktuelle på grund af omstillingsfonden, der er en del af den trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2017.

Fonden giver faglærte og ufaglærte i job i Danmark – med undtagelse af selvstændige – mulighed for at få finansieret et fag eller et længere forløb på akademi- eller diplomniveau med op til 10.000 kroner om året i fire år.

Potentielt kan en faglært eller ufaglært efter- og videreuddanne sig for 40.000 kroner uden selv at betale for det, og det er en af de ting, som medarbejderne fra Cphbusiness og KEA fortalte HK’s medlemmer om.

Tilbagemeldingerne har været meget positive. Der var en god stemning, og det forløb professionelt. Og vi har fået en henvendelse fra en anden fagforening, der ønsker et lignende arrangement, fordi de har hørt positivt om HK-arrangementet, fortæller Helle Haahr Nielsen og fortsætter: Vi håber, at deltagerne har fået lyst til at læse videre, og at de efter arrangementet i højere grad vælger rigtigt i forhold til deres fremtid på arbejdsmarkedet. Nu har en stor gruppe medlemmer mødt os og fået en smagsprøve på vores undervisning gennem workshops, og HK’s medlemmer er altid velkomne til at kontakte vores vejledning, hvis de har spørgsmål.

Lignende møder i august
Erhvervsakademierne står for lignende arrangementer i Hillerød tirsdag den 14. august 2018 og i København onsdag den 15. august 2018.