Daniel har haft Danmarks bedste praktik hos EY Aarhus

Dommer Christine Antorini og finansbachelor Daniel Vistisen, vinder af Årets Erhvervsakademipraktik 2018

Revisionsfirmaet EY Aarhus og finans-praktikant Daniel Vistisen fra Erhvervsakademi Aarhus løb med sejren efter at have dystet mod otte andre praktiksteder ved et stort event i Billund.

170 tilskuere sad på kanten af sæderne i Lego House i Billund, da det onsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet deres praktikant det bedste praktikophold.

Og vinderen er…
”Det er helt fantastisk. Jeg er meget glad,” lød reaktionen fra Daniel, efter at juryformand Christine Antorini havde overrakt pokalen.

Han havde taget tre kolleger fra EY med til prisfesten.

”Prisen betyder alt for os. Daniel er vores første praktikant fra finansbacheloruddannelsen. Han bliver helt klart ikke den sidste. Nu ved vi, hvad en praktikant fra Erhvervsakademi Aarhus kan bidrage med,” siger manager Peter Bække Jensen fra EY Aarhus.

Daniel har i dag studiejob i koncernen. Han arbejder med revisoropgaver for danske virksomheder. Efter endt studie har Daniel fået lovning på en fast fuldtidsstilling.

Aarhuspraktik har vundet før
Prisen blev uddelt for 3. år i træk. En markedsføringsøkonomstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus og Dansk Supermarked Group vandt 1. præmien i 2016.
Næste gang, prisen uddeles, er i foråret 2019.

Fra 415 indstillinger og ni finalister til én vinder
De 170 publikummer kom fra København, Sjælland, Jylland og Fyn samt Irland og Portugal for at heppe på deres egen kandidat – men også for at spotte den bedste performance, der vandt deres hjerter.

Inden den store finale havde samtlige akademier afholdt lokale konkurrencer for at finde den bedste kandidat i studieåret 2017/2018. I år indstillede 415 studerende deres praktiksted og efter et udskilningsforløb blev ni finalister valgt ud.

En hyldest til erhvervslivet
Michael Rugaard er sekretariatschef hos Danske Erhvervsakademier. Han kalder prisen et skulderklap til virksomhederne.

”Vi hylder erhvervslivet på denne dag. Der er virksomheder, som hver dag gør deres bedste, for at vores studerende får nogle gode praktikophold. Man kan sige, at det er vores måde at sig tak på.”

Åbner døren til job
11.212 studerende på erhvervsakademierne har været i praktik det sidste år. Det styrker samarbejdet med virksomhederne og de studerendes mulighed for job. Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job.

Danmarks andet og tredje bedste praktikophold
2. pladsen gik til Autohuset Vestergaard og professionsbachelor i webudvikling Stine Hummelgaard fra IBA Erhvervsakademi Kolding. 3. pladsen gik til den portugisiske skoproducent Vercesa og deres danske praktikant Cecilie Marie Nørgård, der er nyslået professionsbachelor i innovation og entrepreneurship fra Erhvervsakademi MidtVest (EAMV).

Publikumsprisen gik til miljø- og ingeniørvirksomheden DGE og jordbrugsteknologstuderende Simon Ravn Petersen fra Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.

Dommerne
Dommerpanelet bestod af Christine Antorini (S), formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg, Charlotte Lundblad, formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier, Jesper Vilstrup, direktør i LEGO House, Lone Engberg Thomsen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund og Frank Faurholt, salgsdirektør i Siemens og formand for Dansk Automationsselskab.