Danmarks bedste praktikophold kåres

Landets erhvervsakademier hylder erhvervslivet. Det sker ved en festlig begivenhed i LEGO House i Billund den 16.maj, hvor studerende har indstillet deres praktikophold til Årets Erhvervsakademipraktik.

I alt har 415 studerende fra de ni erhvervsakademier nomineret virksomheder over hele landet til at blive finaledeltager i maj måned.  Nu er ni virksomheder fundet, og via deres praktikanter skal der dystes om titlen ”Årets Erhvervsakademipraktik”. Det er det gode og udbytterige praktikophold, som har været en gevinst for både virksomheden og den studerende, der er i fokus. Niels Egelund er formand for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier. Han siger:

”Et praktikophold har to vigtige spillere: Virksomheden og den studerende, som begge løfter et stort ansvar for at få det til at fungere. Men det ændrer ikke på, at virksomheden er fundamentet. Det er virksomheden, der sørger for en god introduktion til både arbejde og ikke mindst det sociale liv. Og det er virksomheden, der sikrer, at der er den rette balance mellem den støtte og de udfordringer, den giver den studerende.”

Tal viser, at cirka hver fjerde af de studerende får job i deres praktikvirksomhed.

Christine Antorini overrækker vinderprisen ved sidste års konkurrence.

Prisen er en vigtig anerkendelse af praktikvirksomhederne
Michael Rugaard er sekretariatschef hos Danske Erhvervsakademier og har været en af nøglepersonerne til prisen. Han er ikke i tvivl om, at den er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der modtager de mange studerende fra erhvervsakademierne.

”Med Årets Erhvervsakademipraktik hylder vi noget af det mest centrale ved erhvervsakademiernes uddannelser: Praksisorienteringen. Det er et adelsmærke for vore studerende, at de allerede kender virksomhederne, når de starter i deres første jobs. De kan ”hit the ground running”, og det er unikt i den videregående uddannelsessektor. Virksomhederne er meget glade for vore praktikanter – nogle af dem står i kø for at få dem. Virksomhederne lægger sig virkelig i selen for, at praktikopholdene skal være givende og en god oplevelse for alle. Det vil vi gerne anerkende. Arrangementet er også en stor anerkendelse af de studerendes og erhvervsakademiernes engagement”, forklarer Michael Rugaard.

Nyt: Årets Publikumspris
Erhvervsakademierne har netop afholdt deres egne lokalfinaler. Det betyder, at der nu er ni vindere klar til at dyste foran et oplagt, men også kritisk publikum og dommerpanel.

Som noget nyt i år får publikum lejlighed til at vælge deres helt egen favorit og finde en vinder til Publikumsprisen. Samtidigt finder en dommerjury vinderen af Året Erhvervsakademipraktik. Så der bliver givet to priser: Årets Erhvervsakademipraktik og Publikumsprisen.

Pressen er velkommen til at deltage den 16.maj i LEGO House i Billund kl.10.45- 16.00.

Dommerpanelet består af:

 • Christine Antorini (S), formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg
 • Charlotte Lundblad, formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier og global HR-direktør for Health Care og Insurance samt administrerende direktør for den danske del af DXC Technology
 • Jesper Vilstrup, direktør i LEGO House
 • Lone Engberg Thomsen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund
 • Frank Faurholt, salgsdirektør i Siemens og formand for Dansk Automationsselskab

 

Finalisterne:

 • Skive Kommune, Kultur- og Fritid – indstillet af Danica Luna Dideriksen, professionsbachelor i International Hospitality Management, Erhvervsakademi Dania i Randers.
 • Vercesa, skoproducent, Portugal – indstillet af Cecilie Marie Nørgård, professionsbachelorstuderende i innovation og entrepreneurship, Erhvervsakademi MidtVest
 • Teknologisk Institut – indstillet af Jesper Balslev, datamatiker-studerende, Erhvervsakademi Lillebælt
 • EY Aarhus, revisions- og rådgivningskontor– indstillet af Daniel Vistisen, finansbachelor-studerende, Erhvervsakademi Aarhus
 • Arkitektfirmaet O’Mahony Pike i Dublin, Irland – indstillet af Kasper Miller, studerer til bygningskonstruktør, Københavns Erhvervsakademi
 • Myprotein i Northwich i England – indstillet af Mikkel Borup, studerer til markedsføringsøkonom, Erhvervsakademi Syd Vest
 • Autohuset Vestergaard i – indstillet af Stine Hummelgaard, der har læst en professionsbachelor i webudvikling, IBA Erhvervsakademi Kolding.
 • Miljø- og Ingeniørvirksomhed DGE – indstillet af Simon Ravn Petersen. Han studerer til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.
 • Start-up tech virksomheden RentSafe – indstillet af Emil Buch fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship, Cphbusiness.

 

Om Erhvervsakademierne

Erhvervsakademierne ligger spredt i hele landet og tilbyder korte og mellemlange videregående uddannelser. Hvert år uddanner erhvervsakademierne 10.000 studerende inden for primært det it-faglige, merkantile og tekniske område. Herudover er der en bred vifte af uddannelser inden for design, serviceproduktion, sundhed og ledelse.
For yderligere information kontakt venligst:

Lene Odgaard, pressemedarbejder, Erhvervsakademi Dania tlf.61 95 35 33,
Presseansvarlig Britt Hafstrøm Johnsen, IBA, Kolding tlf. 41393743
Kommunikationsmedarbejder Maja Bonibay, Cphbusiness tlf. 3615 4979

Se filmen fra sidste års finale og følg årets erhvervsakademipratik på Facebook