Erhvervsakademi Dania tog hul på stort byggeri

Erhvervsakademi Dania bygger op til 1500 m2 til de tekniske uddannelser, der er vokset ud af sine rammer i Hadsten. Forleden tog bestyrelsesformand og rektor første spadestik til det omfattende byggeri i Randers

Rektor Anders Graae Rasmussen (til venstre) og bestyrelsesformand John Jeppesen tog første spadestik til ny bygning i Randers. Foto: Dania

Sidste år kom der 58 procent flere studerende på Erhvervsakademi Dania i Hadsten og gjorde dermed pladsproblemerne så store, at uddannelserne flytter. Erhvervsakademiet bygger derfor en helt ny fløj på omkring 1500 m2 til sit eksisterende campus i det sydlige Randers for et tocifret millionbeløb.

Det tog rektor Anders Graae Rasmussen og bestyrelsesformand John Jeppesen forleden de to første spadestik til. Bygningen har nemlig to formål.

”For det første giver det os mulighed for at byde velkommen til studerende og medarbejdere fra Hadsten til flotte nye omgivelser, når de flytter til. Men det er også en måde for os at lave – med nymoderne sprog – langt federe omgivelser til de studerende med stor atriumgård, ny kantine og gode lokaler for læring og socialt samvær,” forklarede bestyrelsesformand John Jeppesen.

Derudover håber rektor Anders Graae Rasmussen også, at nybyggeriet vil få flere unge til at vælge en af de fire tekniske uddannelser til el-installatør, vvs-installatør, automationsteknolog eller energiteknolog.
”Det er os magtpåliggende at uddanne flere dimittender inden for disse fagområder, for hver gang vi uddanner én person, har vi jobs til tre. Derfor håber vi også, at det nye studiemiljø kan give flere lyst til at vælge en toårig teknologisk uddannelse,” siger Anders Graae Rasmussen.

Champagnen flød til alle de fremmødte ved første spadestik. Foto: Dania

Intelligent bygning
Da de studerende i høj grad arbejder med bygningers ventilation, vvs, el og energi, vil den nye bygning give mulighed for, at de studerende kan teste teorien af i praksis.

”Det er ikke nemt at fortælle, hvad der sker, når iltniveauet i et lokale falder på grund af en slukket ventilation, men med den nye bygning vil vi kunne lukke for dette, og de studerende vil på egen krop mærke, hvad det betyder. Det giver undervisningen en helt andet dimension,” forklarer rektor Anders Graae Rasmussen.

Allerede 1. august flytter 14 medarbejdere og 110 studerende fra Hadsten kan flytte ind, så der i alt kommer til at gå omkring 1000 studerende på Minervavej 63 i Randers. Den nye bygning forventes at stå færdig i til maj 2018.