Camilla dropper ferien for at arbejde sig dygtigere

23-årige Camilla Andersen får ingen sommerferie i år. I stedet vælger hun, helt frivilligt, at bruge pausen fra studiet til byggekoordinator på at arbejde sig endnu dygtigere til sit fag.

Camilla Andersen har sammen med sine medstuderende netop afsluttet første år på byggekoordinatoruddannelsen på Erhvervsakademi SydVest (EASV). Men mens de fleste ser frem en sommerpause med festivaler og badeferier, kan Camilla slet ikke få armene ned over, at hun har fået muligheden for en ekstra praktik hos Jorton.

”Jeg er dygtig rent teoretisk, og er godt med i undervisningen. Men mange af mine medstuderende er håndværkere, og de har en praktisk erfaring med ind på studiet, som jeg godt kan mærke, jeg savner. Derfor kan jeg næsten ikke vente med at komme ud og prøve det af, som jeg har lært igennem det seneste år,” fortæller en glad Camilla Andersen.

 

Sikrer tidsplan i Vestas-projekt
Camilla Andersens sommerpraktik foregår hos Jorton, der netop nu er i gang med at opføre fem haller på havnen i Esbjerg for Vestas.

”Projektet har en meget en stram deadline, og der er mange fag på byggepladsen samtidig. Derfor er det vigtigt, at der er styr på planen og koordineringen, så de ikke kommer til at gå i vejen for hinanden. Det er noget af det, der virkelig tænder mig ved uddannelsen: På lang sigt kan jeg være med i hele udførelsesprocessen og forhåbentligt være hende, der optimerer processerne på byggepladser, så byggeriet både overholder tidsplanen og budgettet,” siger Camilla.

Tre praktikansøgninger – tre tilbud
Camilla Andersen sendte tre ansøgninger om en praktikplads. Og fik tre tilbud tilbage.

”Jeg sendte tre ansøgninger, alle med et billede af mig selv med en hjelm på hovedet foran firmaets aktuelle byggeplads. Det gav smil på læberne, og Jorton var virkelig hurtige til at tage fat i mig. Jeg sendte ansøgningen mandag, og allerede torsdag var jeg til samtale”.

Hos Jorton er de ikke i tvivl om at Camillas store engagement har banet vejen for hende. Samtidig er de nysgerrige efter at lære en byggekoordinator at kende.

”Vi har ikke været gode nok til at sætte os ind i, hvad en byggekoordinator er, men da vi fik en ansøgning fra Camilla, blev vi nysgerrige. Sagen, som vi har valgt at tilknytte Camilla, har en meget stram tidsplan, og der er meget at koordinere,” fortæller områdechef Peter Storkholm.

Han tror på, at både Camilla Andersen og Jorton kan lære noget af praktikken.

“I byggebranchen er vi nok lidt kendt for at gøre det, vi altid har gjort, fordi det virker. Men der er kommet en masse digitale værktøjer til at styre byggeprojekter med, og her håber jeg Camilla kan give os nogle indspark,” siger Peter Storkholm.

Som en fisk i havet
Camilla har interesseret sig for byggeri og broer, lige så længe hun kan huske og startede derfor på uddannelsen til bygningsingeniør. Det var ikke den store succes, men så fandt hun frem til byggekoordinatoruddannelsen på EASV.

”Det er lige mig at være med i hele byggeprocessen og sikre, at alt bare kører. Jeg har det som en fisk, der er kommet tilbage til havet nu. Vores undervisere er gode til at få fagene til at hænge sammen, så de supplerer hinanden. Vi har lært at bruge MS Project på studiet, og det bruger de også hos Jorton. Og så får jeg lov til at kigge projektlederen over skulderen, når han skal styre økonomien,” slutter Camilla Andersen.

Fakta

  • Uddannelsen til byggekoordinator varer to år, hvis man læser den på fuldtid.
  • Det er muligt at læse uddannelsen på enten fuldtid eller deltid.