Frimann turde godt ansætte kvindelig autoteknolog

Motorcykelmekaniker og autoteknolog Michelle Johansen beviste i praktiktiden sin dygtighed og blev fastansat fra 1. maj. Michelle Johansen er uddannet autoteknolog fra Erhvervsakademi Sjælland.

Da Aage Østergaard hos Frimann i Maribo for et par måneder siden tog telefonen var han lettere stresset, så da Michelle Johansen i den anden ende af røret, sagde at hun søgte en praktikplads, nærmeste råbte han: “Som hvad!”
23-årige Michelle Johansen var dog ikke lige sådan at skræmme, så hun forklarede at hun var i gang med uddannelsen som autoteknolog, og at hun i øvrigt er uddannet motorcykelmekaniker på et Harley Davidson værksted i København.

Fastansættelse efter praktik
Samtalen endte da også med, at hun blev ansat som praktikant i 10 uger, det blev så til endnu en praktikperiode på fem uger og 1. maj blev Michelle Johansen fastansat hos Frimann. At Michelle Johansen blev mekaniker lå lige for, hun har altid godt kunne lide at skille ting ad og har altid været nysgerrig på mekanik og teknik.

Men det har ind imellem været hårdt at være kvinde i en meget mandsdomineret branche.
Egentlig havde Michelle Johansen fået en praktikplads på et værksted på Amager, kontrakten var skrevet og der var kun et døgn til hun skulle starte, da værkstedet bakkede ud, de mente ikke de kunne overskue at have en kvinde ansat.

Så på 24 timer lykkedes det Michelle Johansen at overtale Aage Østergaard til at ansætte hende i praktik hos Frimann.
I løbet af praktiktiden har hun skrevet sin praktikrapport om, hvordan Frimann kunne procesoptimere deres arbejdskort i indskrivningen. Og det har hun altså gjort så godt, at hun nu er blevet fastansat i en stilling som ansvarlig for udlejningsbilerne, samt løbende at optimere indskrivningen og også hjælpe til i indskrivningen.

“Det er godt, at vi kan bryde den mandsdominerede verden”, mener Aage Østergaard.

Han er meget glad for, at han sagde ja til Michelle Johansen.

Der var dog nogle kunder, der lige skal vænne sig til, at en kvinde sagtens kan vide noget om mekanik og teknik. Michelle Johansen har oplevet, at hun måtte hente en af mekanikerne, som så måtte gentage hendes forklaring til kunden, for kunden ville tro på forklaringen.

Michelle Johansen er også glad for, at det lykkedes hende at finde et job på Lolland. Hun kommer oprindeligt fra Nakskov og flyttede til Næstved i forbindelse med sin uddannelse, nu bor hun sammen med sin kæreste, der er landmand i Nørre Alslev, så det ville have været langt at pendle til Amager.

Det er ikke kun olie, Michelle Johansen får under neglene, samtidig med hun har uddannet sig til autoteknolog, har hun haft studiejob langt væk fra bilmiljøet, hun har været blomsterbinder hos Guldborgsund Blomster i Nykøbing.