EAL campus i Odense præmieret for godt og smukt byggeri

De studerende og ansatte på EAL er vilde med det nye campus på Seebladsgade i Odense, og det er de ikke ene om. I slutningen af maj blev det nye campus præmieret for godt og smukt byggeri.

Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind løftede 30. maj sløret for de bygninger, der løb med årets pris for godt og smukt byggeri – heriblandt erhvervsakademiets campus i Odense

Igen i år har præmiering af godt og smukt byggeri fundet sted i Odense, og by- og kulturrådmand, Jane Jegind overrakte diplomer og bronzeskilte til tre odenseanske byggerier

– Skaber vi virkelig smuk og blivende arkitektur, kan det være, at der om hundrede år er nogen, der siger: ”Den bygning har udtjent sit formål, men den er så flot, at vi vil bevare den og nænsomt bygge den om til hvor tids krav”. Og måske er der så nogen, der synes, at vi har bevaret og ombygget den så talentfuldt, at den kan få en pris for god og smuk arkitektur, sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind blandt andet i sin tale.

Dommerkomiteen, som har præmieret de årets flotteste byggerier, har ud over by- og kulturrådmand Jane Jegind bestået af byrådsmedlem Anders W. Berthelsen, arkitekt Mette Tony, arkitekt Erik Brandt Dam, chef for Byudvikling i Odense Kommune Ellen Drost og chef for Drift og Anlæg i Odense Kommune Thomas Østergård Jørgensen.

Industrihistorie lever videre i EALs bygninger
Komiteen har bl.a. skrevet følgende i deres begrundelse for præmieringen af Erhvervsakademiet Lillebælt:
Den centrale aula fremstår med en arkitektonisk klarhed og omhyggelig detaljering, der påvirker den måde, rummene bliver brugt på. Her er ro og et nærvær, der gør, at man er opmærksom og viser hensyn til hinanden. På denne måde indgår bygningen som en aktiv del af studiemiljøet, der får os til at se os selv udefra i en række forskellige hverdagssituationer.
Erhvervsakademiet Lillebælt fører automatfabrikkens rødder i industrihistorien ind i fremtiden og gør det muligt for os at orientere os i byens udviklingshistorie, som man altid må have for øje i omdannelsesprocesser.