Årets EASJ-praktik: Kragerup Gods vinder

Efter et tæt opløb mellem Erhvervsakademi Sjællands nominerede praktikvirksomheder har Kragerup Gods modtaget prisen som Årets Erhvervsakademipraktik 2016/17 i Region Sjælland. Sejren kom i hus efter en stærk dobbeltnominering leveret af to serviceøkonomstuderende fra EASJ Slagelse.

Der var stor glæde, overraskelse og stolthed på begge sider, da serviceøkonomerne Pia Eda Petersen og Maiken Rose Lindholm Petersen under loppemarkedet på Kragerup Gods kunne fortælle deres kontaktpersoner, godsejer Birgitte Dinesen og hotelchef Anne Mette Kyhn, at de havde vundet konkurrencen Årets EASJ-praktik.

”Kragerup Gods har fortjent nomineringen, fordi de giver deres praktikanter udfordringer, muligheder og ansvar. Dette har betydet meget for os, da ansvar er en tillidssag. Der blev stolet på, at vi kunne klare de opgaver vi fik, og vi har fået det fulde udbytte af vores praktik,” fortæller Pia og Maiken, der var i praktik i hver deres afdeling.
Pia Eda Petersen var i virksomhedens eventafdeling, mens Maiken Rose Lindholm Petersen fik sin dagligdag i Receptions- og Bookingafdelingen som marketingkoordinator.

Udfordring går begge veje
Birgitte Dinesen og Anne Mette Kyhn er enige om, at kvaliteten i det arbejde, som praktikanterne har leveret, betyder, at de sætter barren højt.
”Vi udstikker rammerne, og de udfylder dem, så vi har været mere end alment tilfredse med pigerne. De har udfordret os, fordi de turde spænde ben og sætte spørgsmålstegn ved vores processer. Maiken og Pia har kunnet tænke selv, og har været fagligt dygtige inden de kommer,” siger hotelchef Anne Mette Kyhn.
”De kaster bolde op, og forventer, at du griber dem. På den måde har de udfordret os uden at slå benene væk under os,” uddyber Maiken Rose Lindholm Petersen.

Fra praktikant til fastansat
Både Pia og Maiken fik gjort så godt et indtryk på deres kontaktpersoner og kolleger, at de i første omgang efterfølgende blev timeansat. De er blevet en del af familien på Kragerup Gods. Pia skal sommeren over være en del af virksomhedens Go High afdeling, mens Maiken siden starten af april har været fastansat. I dag fungerer hun som konferencekoordinator.
”Jeg var stolt og nervøs, da jeg fik Hotelchef Anne Mette Kyhn som kontaktperson. Var der flere krav end jeg kunne leve op til? Men hun har været en ideel kontaktperson, da hun er nærværende og professionel. Hun er en god sparringspartner som har lyttet til mine ønsker om udbytte af praktikken. Hun har været god til at øse ud af viden, så den teoretiske erfaring fra skolen, hang sammen med det praktiske i arbejdet. Hun er en god leder, som får medarbejderne til at gøre det, de er bedst til,” fortæller Maiken.

Fra stille mus til eventkoordinator
”I min praktikperiode fik jeg afprøvet, hvordan det er at være eventkoordinator. I sidste del af min praktik sad jeg tre dage om ugen alene med ansvaret for at booke eventarrangementer, sørge for bemanding til afdelingen samt godkende arbejdstimer. Det var en enorm tillidserklæring, og jeg er virkelig taknemlig for, at jeg fik lov til at få muligheden for at sidde i eventkoordinatorens stol i 1 måneds tid. Da jeg startede på Kragerup Gods var jeg lidt stille og forsigtig, men inden jeg var færdig, var jeg blevet mere selvsikker og havde lyst til at tage føringen. Blandt andet kørte jeg events alene, fortæller Pia Eda Petersen.
Birgitte Dinesen har også sporet stor personlig og faglig udvikling: ”Da Pia kom var hun en stille mus. Men lige pludselig var hele skoven hendes!”

Stærke match
”Kragerup Gods har i særlig grad været med til at give de studerende mod på en fortsat personlig udvikling i retning af et serviceorienteret job, som kræver personlighed, udadvendthed og gåpåmod. Praktikanterne har fået mulighed for selvstændig opgaveløsning under professionel og konstruktiv vejledning fra praktikstedet. Det er dejligt at se hvor meget disse praktikforløb betyder for de studerendes læringsmuligheder,” siger Erhvervsakademi Sjællands rektor, Ulla Skaarup.

Videre til finalen 16. maj
Maiken, Pia og deres kontaktpersoner er klar til at deltage i den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik, der afholdes 16. maj i Operaen. Her skal vinderen findes blandt de ni erhvervsakademiers finalister.

For mere information kontakt kommunikationsmedarbejder Anna Schmedes Nielsen, ansn@easj.dk

Kommunikationsleder ved Erhvervsakademi Sjælland.