Praktikforløb i Aros Forsikring kåret som årets bedste

Aros Forsikring og finansbachelorstuderende Jeppe Ahrensborg Grundt er blevet kåret til årets praktiksted af Erhvervsakademi Aarhus.

Aros Forsikring og finansbachelorstuderende Jeppe Ahrensborg Grundt er blevet kåret til årets praktiksted af Erhvervsakademi Aarhus.

Praktikpris, blomster, diplom og Sarah Bernardt-kage blev uddelt af uddannelseschef Maria Aggerholm Mols fra Erhvervsakademi Aarhus torsdag eftermiddag den 30. marts hos Aros Forsikrings domicil på Viby Torv ved Aarhus.

Se video af prisoverrækkelsen.

“Det er helt fantastisk. Jeg er så glad,” lød det fra den 23-årige prismodtager Jeppe Ahrensborg Grundt.

Åbner døren til et job
Det prisvindende praktikforløb har også indbragt Jeppe en ansættelseskontrakt. Han arbejder i dag sideløbende med sit studie som kontorassurandør i Aros Forsikrings kundeserviceafdeling og har fået lovning på fastansættelse samme sted efter endt finansbacheloruddannelse.

Et godt match
Hvert år er over 2.000 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige 25 videregående uddannelser.

Jeppe Ahrensborg Grundt var en af mange studerende, der i løbet af foråret havde indstillet sin praktikvirksomhed til prisen. Og Juryen var ikke i tvivl om, at Aros Forsikring havde givet Jeppe et ekstraordinært godt praktikforløb.

“Alle nominerede viste et højt niveau og var værdige til prisen. Men Jeppe var vores favorit, fordi han på forbilledlig vis har formået at gøre viden til værdi og har udviklet sig fagligt og personligt,” siger Mai Louise Agerskov, direktør i forskerparken INCUBA A/S og en del af juryen.

Talentfulde og engagerede praktikanter tilfører værdi
Det 100 år gamle Aarhusselskab Aros Forsikring med 55 ansatte har kun haft få praktikanter fra videregående uddannelser – heriblandt erhvervsakademierne – ansat, men de vil gerne have flere, siger kundeservicechef Lisbeth Kløvelund.

“Vi er vældig glade for udnævnelsen. Praktikanter er med til at tilføre vores organisation nyt liv. Og en god måde at rekruttere nye medarbejdere på. Så det, at vores praktikanter er lige så glade for samarbejdet, som vi selv er, betyder meget for os.”

Hør i denne YouTube-video Lisbeth Kløvelund og Aros Forsikrings reaktion på prisen.

Også Jeppe Ahrensborg Grundt er glad.

”Aros Forsikring har taget utrolig godt imod mig, ja nærmest som var jeg et familiemedlem.”

Hør Jeppe uddybe, hvorfor hans praktikophold har været godt.

Fremhæver de gode praktikpladser
Erhvervsakademi Aarhus uddeler prisen for at skabe opmærksomhed om vigtigheden af et godt og veltilrettelagt praktikforløb. Ligesom sidste år går vinderen videre til en finale blandt praktikforløb fra landets otte andre erhvervsakademier.

“Praktikforløb er en vigtig del af de unges uddannelse. I mange tilfælde åbner praktikken også døren til det første job. Derfor vil vi gerne hylde og fremhæve de virksomheder, der gør det ekstra godt, så de får blod på tanden til at fortsætte det gode arbejde – og kan inspirere andre,” siger rektor Christian Mathiasen fra Erhvervsakademi Aarhus.

Fakta
Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik uddeles for anden gang for at sætte fokus på vigtigheden af et godt praktikforløb på de videregående uddannelser.

De øvrige nominerede til årets pris var:

Novicell v. professionsbachelorstuderende i Software Development Elgars Logins

Alm. Brand Bank v. finansbachelorstuderende Emilie Helsvig Mikkelsen

Visit Aarhus v. serviceøkonomstuderende Isabella Schrøder

NCC Infrastructure v. professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed Nanna Reuther

Juryen, der udvalgte vinderen, bestod af:

Direktør Mai Louise Agerskov fra forskerparken INCUBA A/S

Rektor Christian Mathiasen, Erhvervsakademi Aarhus

Praktikansvarlig Anne Marie Andersen, Erhvervsakademi Aarhus

Om Årets Erhvervsakademipraktik
Vinderen af Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik går videre til en finale blandt praktikforløb fra landets øvrige otte erhvervsakademier. Vinderen kåres tirsdag den 16. maj ved en prisfest i Operaen på Holmen i København. Her skal finalisterne præsentere deres praktikophold for en jury bestående af bl.a. uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og HK’s forbundsformand Kim Simonsen.

Sidste år løb professionsbachelor Mads Fuglsang Hedegaard fra Erhvervsakademi Aarhus og Dansk Supermarked Group i Brabrand med prisen. Læs mere her.