Studerende gør Dan Dryer grønnere

Produktionsteknologer fra Erhvervsakademi Dania arbejder sammen med Dan Dryer om at gøre virksomhedens ikoniske håndtørrer endnu mere miljøvenlig

Susanne Eden, direktør for Dan Dryer, forklarer de studerende Rune Walberg, Claus Lykke og Dennis Gits om virksomhedens ikoniske håndtørre i Randers. Foto: Dania.

Det er en frostklar vintermorgen, og de studerende fra produktionsteknolog-uddannelsen er netop trådt ind af døren til virksomheden Dan Dryer i det nordlige Randers, hvor direktør Susanne Eden tager imod.

”Jeg håber, at I genkender noget af det, I ser?” spørger hun og nikker mod de mange håndtørrere på væggen.

”Jo, de ser da rimelig velkendte ud,” siger Dennis Gits fra Randers.

”Ellers var jeg nok blevet lidt overrasket,” smiler direktøren.

Besøget er startskuddet på et projekt for produktionsteknologerne, der går på 3. semester på Erhvervsakademi Dania i Randers. De skal via deres fokus i design og bæredygtighed arbejde med firmaets velkendte håndtørrer over de næste to måneder.

Kunder har fokus på bæredygtighed
For Dan Dryer er samarbejdet en mulighed for at få nogle nye ideer på banen, som det kan være svært at få tid til i hverdagen. Samtidig oplever de, at kunderne stiller nye krav til deres håndtørrere og sæbedispensere.

”De store virksomheder, som er vores kunder, vil gerne være så bæredygtige og miljørigtige som muligt, og derfor stiller de krav til os som leverandører. Vi er derfor åbne for ideer til design og nye måder at optimere på fra de studerende. Måske kan vores håndtørrere blive lettere, så transporten bliver billigere og mere miljøvenlig, eller indpakningen kan optimeres? Det bliver spændende at se, hvad de finder på,” forklarer direktør for Dan Dryer, Susanne Eden.

Netop ønsket fra kunderne gør samarbejdet interessant, mener 31-årige Rune Walberg fra Randers, der studerer til produktionsteknolog.
”Det er et spændende projekt af især to årsager. For det første er det en lokal virksomhed, som vi får mulighed for at komme ind i, og for det andet oplever de, hvordan behovene fra kunderne har ændret sig. Det er tydeligt, at de laver produkter af høj kvalitet, men omverdenen har ændret deres krav om øget fokus på miljøvenlighed,” siger Rune Walberg, der tidligere har arbejdet med grafisk design og derfor valgte specialet i design og bæredygtighed.

De studerende skal i denne måned præsentere deres projekter for virksomheden.