App hjælper studerende gennem jura’en

Underviser Kasper Lykkegaard fra Erhvervsakademi Dania har lavet en app, så studerende nemmere kan træne deres viden i jura og forberede dem på eksamen

På jura-studiet handler det om at være skarp på udenadslære om alverdens forskellige paragraffer og lovtekster til eksamen. Det kan være en svær kunst at mestre. Aalborgensiske Kasper Lykkegaard opfandt derfor et vendespil med gule post-its, som han brugte for at lære og huske pensum udenad. Og hvorfor ikke lave papir-lapperne til en app, som andre kunne få glæde af?

”Det trækker tænder ud at lære jura på universitet udenad, så jeg kunne se et behov og fortalte en kammerat, der er softwareingeniør, om ideen. Ugen efter havde han til min store overraskelse udviklet app’en LawFlip,” forklarer Kasper Lykkegaard, der i dag er uddannet jurist og underviser i erhvervsret på Erhvervsakademi Dania i Hobro. Her skal de studerende også lære lovstof, og det bruger de appen til.

”Den er god for mine egne studerende på finansøkonom-studiet, der kommer igennem stoffet sammen med mig, men også jurastuderende og handelsskoleelever med erhvervsret kan bruge den,” forklarer 29-årige Kasper Lykkegaard, der sparrer med en advokat i Aalborg om indholdet.

Erfaren iværksætter

Kasper Lykkegaard har altid haft et iværksættergen. I løbet af studiet på Aalborg Universitet har han blandt andet stiftet en rådgivningstjeneste for iværksættere og stablet De Jurastuderendes Retshjælp på benene i Aalborg. Lige nu er han også i gang med at lave en online database til jurister ved siden af arbejdet med app’en LawFlip og fuldtidsjobbet på erhvervsakademiet.

”Jeg elsker iværksætteri. Det er sjovt at følge udviklingen fra idé til produkt, og jeg er glad for, at jeg via mit arbejde kan koble begge dele sammen, så mine egne studerende nu også kan øve sig på spørgsmålene og bliver endnu dygtigere,” smiler han.

Lige nu ligger der hovedsageligt spørgsmål og opgaver vedrørende aftaleret på LawFlip, men både erstatningsret og køberet er på vej, og med tiden er det meningen, at alle emner fra juraens verden skal kunne findes på app’en.

”Jeg er blevet kontaktet af en pige fra Københavns Universitet, der læser på 1. semester og har brugt app’en til at lære aftaleret udenad. Den virkede rigtig godt for hende, og hun vil meget gerne vide, hvornår der kommer mere. Det er bare rigtig dejligt at høre, og det giver en lyst til at arbejde videre med projektet,” forklarer Kasper Lykkegaard.

Lige nu er app’en gratis, men fremadrettet kan man købe et abonnement for 19 kroner om måneden for at dække nogle af udgifterne på app’en.

Download app’en via iTunes