Hvor mange grønne ideer kan 400 studerende få på tre dage?

Samarbejde på tværs af fagligheder er nøgleordet i konkurrencen ’Eksperter i teams’, hvor studerende på tre dage skal gøre 11 virksomheder grønnere.

Vandflyverfirmaet Nordic Seaplanes vil være mere bæredygtigt. Aarhus Bryggeri vil have mere plus i det grønne regnskab. Tapasfirmaet NORD Gourmet vil have et miljøvenligt, stilfuldt emballagekoncept. Aarhus-butikken Landmad.dk vil have flere kunder i biksen.

11 virksomheder har siden onsdag i denne uge fået hjælp fra 400 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus til at udvikle deres forretning i en mere bæredygtig retning.

Win win
Formålet med konkurrencen er ikke kun at hjælpe erhvervslivet med konkrete opgaver. Det er også udstyre de studerende med efterspurgte samarbejdsevner.

”De studerende giver den fuld gas, og der er stor respekt for deres indsats. De kommer langt og leverer ideer, som virksomhederne kan realisere. Holdene er sammensat af studerende fra forskellige uddannelser. Deres forskellighed giver flere ressourcer og kompetencer,” fortæller projektleder Anne Marie Andersen fra Erhvervsakademi Aarhus.

Landets største
Det er fjerde år i streg, at Erhvervsakademi Aarhus afholder konkurrencen, og responsen fra deltagerne har været så positiv, at flere virksomheder står i kø for at være med til næste år.

I årets konkurrence om bæredygtighed deltager fjerkræsproducenten Gothenborg, fødevareproducenten Hedeagergaard, catering- og fastfood-firmaet NORD Gourmet, Aarhus Bryghus, Kathrine Andersen Chokolade, fødevareproducenten Soy4you, Årø Vingård, Landmad.dk, teambuildingsfirmaet CoastZone, designfirmaet WeDoWood og transportselskabet Nordic Seaplanes.

’Eksperter i teams’ er det største, tværfaglige innovationsarrangement i landet for studerende på videregående uddannelser.

Fredag den 25. november kl. 15.30 udpeges de bedste ideer og Aarhus’ viceborgmester Marc Perera Christensen overrækker præmier.

Læs mere på eaaa.dk/eit