Erhvervsakademiuddannelse gir’ job og go’ løn – Et faktum!

Tekst: Rebecca Maria Tinggaard

Med en uddannelse skulle man have gode chancer for at få et relevant job og ikke mindst en udmærket løn, MEN, det kommer helt an på hvor du uddanner dig!

En ny rapport, netop offentliggjort af den uafhængige tænketank DEA, viser at både beskæftigelsesfrekvensen og lønudviklingen er højere blandt dimittender fra landets Erhvervsakademier frem for dimittender fra landets andre uddannelsesinstitutioner.
Der er altså større mulighed for at få job efter endt erhvervsakademiuddannelse end fx med en humanistisk uddannelse fra universiteterne.

Erhvervsakademi – navnet gir’ mening
Navnet ’Erhvervsakademi’ er ikke noget tilfældig begreb – Det dækker nemlig over akademiske erhvervsrettede uddannelser. Et Erhvervsakademi udbyder uddannelser inden for det merkantile, det tekniske og det informationsteknologiske område. Alle erhvervsakademiets uddannelser er på et videregående niveau og uddannelserne er praksisnære. Sidstnævnte betyder, at teorien på studiet knyttes til erhvervslivet praksis, således uddannelserne er anvendelsesorienteret.
Rapporten viser netop, at Erhvervsakademiernes anvendelsesorienteret undervisningsmetoder, giver dimittenderne en fordel ude hos virksomhederne frem for dimittender fra andre videregående uddannelser. En forespørgsel hos flere virksomheder viser nemlig, at det udviklingsorienterede mindset, som dimittenderne har fået via studiet på Erhvervsakademierne vægtes højt når virksomhederne vælger og ansætter nye medarbejdere.

”Det er en opløftende udmelding at vores dimittender er eftertragtet i erhvervslivet, ” udtaler rektor for Erhvervsakademi MidtVest Henriette Slebsager. ”Vi arbejder tæt sammen med erhvervslivet på alle vore uddannelser, for netop at sikre vore studerende den bedste viden i forhold til erhvervslivets langsigtede behov. Dertil kommer, at vi i flere år har satset stort på innovationsdelen på vores uddannelser. Det betyder, at den studerende allerede i starten af studiet kommer på innovationscamp, netop med det mål at tænke ud af boksen, udvikle evnen til at samarbejde på tværs af brancher og gøre idé til virkelighed. En innovationscamp med så mange mennesker er langt fra ’gratis’ for os som akademi, men det er et spørgsmål om investering – en væsentlig investering i fremtiden, ” fortæller rektoren.

Det skal kunne bruges
Krisen i Danmark har kunnet mærkes på tværs af mange brancher. DEA rapporten viser dog, at beskæftigelsesfrekvensen blandt de merkantile akademiuddannelser, som de eneste af alle landets uddannelser er øget siden 2010 – En tendens som rektor Henriette Slebsager hilser velkommen. ”Det er et skulderklap til Erhvervsakademierne – Når de ressourcer vi bruger på netop at sikre at uddannelserne er anvendelsesorienteret, viser sig faktuelt ’at kunne bruges’ i virksomhederne, trods krisens udfordringer,” slutter rektor Henriette Slebsager.

Link til rapporten